Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Η χθεσινή "βόμβα" του ΔΝΤ για τις ελληνικές διαπραγματεύσεις έβαλε "φρένο" στο κλίμα αισιοδοξίας στις αγορές, που όμως βρίσκουν στήριξη στα θετικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις από τις ΗΠΑ.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, καθώς από τη μια πλευρά η χθεσινή άνοδος της Wall Street στήριξε τις αγορές, από την άλλη όμως η αβεβαιότητα σε ότι αφορά την εξέλιξη της ελληνικής διαπραγμάτευσης δημιουργεί κλίμα νευρικότητας. 

Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ έδειξαν πως η οικονομία ανακάμπτει ομαλά, μετά από ένα "χλιαρό" α' τρίμηνο, κάτι το οποίο σημαίνει πως η Fed ενδέχεται να αυξήσει τελικά αργότερα φέτος τα επιτόκιά της -οι επενδυτές εκτιμούν πως αυτό ίσως γίνει τον Σεπτέμβριο.

Την ίδια ώρα, η είδηση πως το ΔΝΤ αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις έβαλε "φρένο" στο κλίμα αισιοδοξίας που δημιουργήθηκε χθες, με τις αγορές να ανησυχούν πως οι διαφορές της Ελλάδας με τους πιστωτές της ίσως οδηγήσουν τη χώρα να κηρύξει χρεοστάσιο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού κινείται 0,39% υψηλότερα, ενώ με κέρδη 0,12% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκκο στις 20.407,08 μονάδες. Κέρδη 0,44% για τον δείκτη Hang Seng στις 27.025 μονάδες, 0,46% για τον CSI στις 5.331 μονάδες και 0,75% για τον Shanghai Composite στις 5.159 μονάδες, ενώ αντιθέτως απώλειες 0,22% καταγράφει ο δείκτης Kospi στις 2.052 μονάδες και 0,19% ο δείκτης ASX στις 5.552 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v