Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα κρίση στην ευρωζώνη φοβούνται οι ασιατικές αγορές

"Βουτιά" στις περισσότερες ασιατικές αγορές μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. Αντιθέτως, τα μέτρα που ανακοίνωσε το Πεκίνο δίνουν στήριξη στις αγορές της Κίνας. Μικρή ανάκαμψη στο ευρώ μετά την παραίτηση Βαρουφάκη.

Το ηχηρό "όχι" της Ελλάδας στα μέτρα λιτότητας δημιουργεί έντονες ανησυχίες στις ασιατικές αγορές για ενδεχόμενη νέα κρίση στην ευρωζώνη, με το Χονγκ Κονγκ να δέχεται ισχυρότατες πιέσεις, ενώ σημαντικές απώλειες καταγράφει και το Τόκιο.

Έντονες διακυμάνσεις στις αγορές της Κίνας, όπου η ανησυχία για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη μετριάζει την θετική επίπτωση που είχαν τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο το Πεκίνο για τη στήριξη της οικονομίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού υποχωρεί κατά 0,35%, ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει απώλειες 2,08% στις 20.112 μονάδες, ενώ "βουτιά" 4,07% κάνει ο δείκτης Hang Seng στις 25.003 μονάδες. Πτώση 1,14% ο δείκτης ASX στις 5.465 μονάδες και 2,40% ο Kospi στις 2.053 μονάδες. 

Στο 0,87% περιορίζονται τα κέρδη για τον Shanghai Composite στις 3.719 μονάδες και στο 1,66% για τον CSI στις 3.950 μονάδες. 

Περιορίζονται οι απώλειες στο ευρώ μετά την ανακοίνωση της παραίτησης Βαρουφάκη. Στα 1,1069 δολάρια η ισοτιμία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v