Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές λόγω Κίνας

Οι κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας για σταθεροποίηση της αγοράς βελτιώνουν την εικόνα στα κινεζικά χρηματιστήρια, μετά τη χθεσινή "βουτιά". Μικτή εικόνα στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές.

Προσπάθεια σταθεροποίησης στα κινεζικά χρηματιστήρια, με το Πεκίνο να ανακοινώνει νέα μέτρα προκειμένου να ενισχύσει τις μετοχές, καθώς η έντονη μεταβλητότητά τους εντείνει τους φόβους για την χρηματοοικονομική σταθερότητα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Μετά τη χθεσινή «βουτιά» άνω του 8% στους βασικούς δείκτες της Κίνας, οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν πως είναι έτοιμες να αγοράσουν μετοχές προκειμένου να σταθεροποιήσουν την αγορά, ενώ η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας προχώρησε σε ένεση ρευστού στις αγορές και άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει περαιτέρω νομισματική χαλάρωση.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας, σύμφωνα με επενδυτές, θα εισαγάγει σήμερα 50 δισ. γιουάν (8,05 δις δολάρια) στις χρηματαγορές μέσω αντίστροφων repos επταήμερης διάρκειας. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ενίσχυση που έχει γίνει μέσω πράξης ανοιχτής αγοράς από τις 7 Ιουλίου. Νωρίτερα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας είπε ότι θα χρησιμοποιήσει διάφορα νομισματικά εργαλεία για να διατηρήσει τα σωστά επίπεδα ρευστότητας έως το τέλος του χρόνου, ενώ πρόσθεσε ότι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες της χώρας βελτιώνονται σταδιακά.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε έως και 0,8%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με απώλειες 0,1% στις 20.328,9 μονάδες. 

Χαμηλότερα κατά 0,15% ο δείκτης ASX στις 5.571 μονάδες, οριακά υψηλότερα ο δείκτης Kospi στις 2.039 μονάδες, ενώ κέρδη 1,3% στις 24.667 μονάδες καταγράφει ο δείκτης Hang Seng. 

Στην Σαγκάη οι απώλειες περιορίζονται στο 0,64% (3.701 μονάδες) ενώ σε θετικό πεδίο "γύρισε" ο δείκτης CSI, που κινείται 0,76% υψηλότερα στις 3.847 μονάδες. Οι κινεζικοί δείκτες είχαν ξεκινήσει τη συνεδρίαση με απώλειες από 2% έως 5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v