Νέα πτώση στα κινεζικά χρηματιστήρια

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι περισσότερες ασιατικές αγορές, πλην Ιαπωνίας, μετά τις δηλώσεις Yellen που άφησαν να εννοηθεί ότι η Fed παραμένει σε τροχιά αύξησης των επιτοκίων φέτος.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις αγορές τις Κίνας να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες μετά από ένα νέο ξεπούλημα στις μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης. Οι αναλυτές εκτιμούν πως η αγορά εξακολουθεί να ψάχνει για "πάτο", καθώς οι Κινέζοι επενδυτές προσπαθούν ακόμα να αφομοιώσουν τα ανάμικτα σινιάλα που στέλνουν οι επιδόσεις των κινεζικών επιχειρήσεων. 

Στον αντίποδα, το Τόκιο φαίνεται να αγνοεί τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό της Ιαπωνίας, ο οποίος μειώθηκε για πρώτη φορά από τότε που η Κεντρική Τράπεζα της χώρας έθεσε σε εφαρμογή το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσής της, με στόχο την επιτάχυνση του πληθωρισμού ώστε να φτάσει στον στόχο του 2%. 

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,4%, μετά και τις δηλώσεις της επικεφαλής της Fed, η οποία άφησε να εννοηθεί ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα παραμένει σε τροχιά αύξησης των επιτοκίων φέτος. 

Ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,35% στις 3.100 μονάδες, ο δείκτης CSI κατά 1,41% στις 3.238 μονάδες, απώλειες 0,5% για τον δείκτη ASX στις 5.076 μονάδες και 0,22% για τον δείκτη Kospi στις 1.942 μονάδες. 

Αντιθέτως, σε θετικό πεδίο "γύρισε" ο δείκτης Hang Seng, που ενισχύεται κατά 0,36% στις 21.172 μονάδες, ενώ με κέρδη 1,76% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 17.880 μονάδες.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v