Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Πιέσεις στο Χονγκ Κονγκ λόγω του ενδεχομένου αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων ενώ υψηλότερα κινούνται οι κινεζικοί δείκτες. Η προσοχή στραμμένη στα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Μικτά πρόσημα για μια ακόμα ημέρα στα ασιατικά χρηματιστήρια. Οι κινεζικές μετοχές καταγράφουν άνοδο για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, όμως τα κέρδη περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό καθώς οι επενδυτές ρευστοποιούν τα κέρδη τους σε μετοχές blue chip μετά το ράλι σε υψηλό δυόμισι μηνών που κατεγράφη αυτήν την εβδομάδα.

Αντιθέτως, πτωτικά κινείται το Χονγκ Κονγκ, καθώς εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πίεση λόγω του ενδεχομένου αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Οι επενδυτές αναμένουν τη σημερινή ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν το ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον επόμενο μήνα.

Εν τω μεταξύ, ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Χαρουχίκο Κουρόντα, δήλωσε πως η κεντρική τράπεζα πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο παρατεταμένης επιβράδυνσης στις αναδυόμενες οικονομίες, που θα μπορούσε να πλήξει το επιχειρηματικό κλίμα στην Ιαπωνία και να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στις αυξήσεις κεφαλαιακών δαπανών και μισθών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,36%, ενώ με κέρδη 0,78% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 19.265 μονάδες.

Κέρδη 1,7% για τον Shanghai Composite στις 3.582 μονάδες και 2,22% για τον CSI στις 3.788 μονάδες, ενώ αντιθέτως απώλειες 0,62% καταγράφει ο δείκτης Hang Seng στις 22.907 μονάδες και 0,41% ο δείκτης Kospi στις 2.041 μονάδες. Υψηλότερα κατά 0,42% ο δείκτης ASX στις 5.269 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v