Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Άλμα» στις ασιατικές αγορές μετά την BoJ

Η απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας για μείωση των επιτοκίων εξέπληξε τους επενδυτές, που θεωρούσαν ότι η τράπεζα είναι υπερβολικά επιφυλακτική για να προχωρήσει σε τόσο ριζοσπαστικά μέτρα.

Η απόφαση-έκπληξη της Τράπεζας της Ιαπωνίας να μειώσει τα επιτόκιά της έδωσε ώθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας μείωσε το επιτόκιο κάτω από το μηδέν, με στόχο να προστατεύσει την οικονομία της χώρας από την αστάθεια των αγορών και την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω μείωση, «εάν κριθεί απαραίτητο».

Η κίνηση αυτή εξέπληξε τους επενδυτές, που θεωρούσαν ότι η τράπεζα είναι υπερβολικά επιφυλακτική για να προχωρήσει σε τόσο ριζοσπαστικά μέτρα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού ενισχυόταν κατά 1,3%, ενώ με κέρδη 2,80% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 17.518 μονάδες.

«Άλμα» 3,16% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 2.739 μονάδες και 3,32% για τον CSI στις 2.948 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 2,14% κινείται ο δείκτης Hang Seng στις 19.606 μονάδες, κατά 0,57% ο δείκτης ASX στις 5.056 μονάδες και κατά 0,27% ο δείκτης Kospi στις 1.912 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v