Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ικανοποίηση στις ασιατικές αγορές για το κινεζικό ΑΕΠ

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Κίνα για το ΑΕΠ δ' τριμήνου δεν περιήχαν εκπλήξεις, με αποτέλεσμα να καθησυχάσουν τις αγορές, μετά τη "βουτιά" των προηγούμενων ημερών.

Θετικά πρόσημα στις περισσότερες ασιατικές αγορές, μετά την μικρή άνοδο του πετρελαίου αλλά και την ανακοίνωση των στοιχείων για το κινεζικό ΑΕΠ, τα οποία ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις. 

Η κινεζική οικονομία "έτρεξε" με 6,8% το δ' τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ποσοστό που ναι μεν ήταν το χαμηλότερο από το 2009, ωστόσο ανταποκρίθηκε στις προβλέψεις. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Δεκέμβριο κατά 5,9% σε ετήσια βάση, έναντι του 6% που προέβλεπαν οι αναλυτές. 

Η έλλειψη αρνητικών εκπλήξεων στήριξε τις αγορές, μετά το ταραχώδες ξεκίνημα του 2016, όταν οι ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας επηρέασαν αρνητικά και τις προσδοκίες για την παγκόσμια ανάπτυξη. 

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,2%, ενώ με κέρδη 3,2% έκλεισε ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.007 μονάδες και 3% ο δείκτης CSI στις 3.223 μονάδες. 

Υψηλότερα κατά 0,55% έκλεισε τελικά ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 17.048 μονάδες, κατά 1,41% ο δείκτης Hang Seng στις 19.503 μονάδες, κατά 0,88% ο δείκτης ASX στις 4.955 μονάδες και κατά 0,6% ο δείκτης Kospi στις 1.889 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v