Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ανάσα» για τις ασιατικές αγορές η άνοδος του πετρελαίου

Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου λόγω του ψυχρού καιρού, σε συνδυασμό με τις ελπίδες για περαιτέρω κινήσεις χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής κεντρικών τραπεζών, δίνουν ώθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Σε υψηλότερο επίπεδο σήμερα τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, που απομακρύνονται από το χαμηλό τεσσάρων ετών στο οποίο υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς ο κρύος καιρός στο βόρειο ημισφαίριο οδηγεί σε άνοδο των τιμών του πετρελαίου, αμβλύνοντας τις πιέσεις στις παγκόσμιες αγορές.

Στη βελτίωση του κλίματος συνέβαλαν και οι δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι έρχονται και νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης, κάτι που δημιουργεί αισιοδοξία για νέες κινήσεις και από άλλες κεντρικές τράπεζες, όπως η Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1,5%, ενώ με κέρδη 0,9% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 17.110 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 1,3% ο δείκτης Hang Seng στις 19.327 μονάδες, κατά 1,76% ο ASX στις 5.057 μονάδες, κατά 0,74% ο Kospi στις 1.893 μονάδες, ενώ οριακές κινήσεις μεταξύ «πράσινου» και «κόκκινου» καταγράφονται στην Κίνα, με τον δείκτη Shanghai Composite να διαμορφώνεται στις 2.914 μονάδες και τον CSI στις 3.106 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v