Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απέτυχε η προσπάθεια ανάκαμψης στις ασιατικές αγορές

Δεν κράτησαν για πολύ τα θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, με τους δείκτες να επιστρέφουν σε αρνητικό έδαφος. Έντονες διακυμάνσεις για τον Nikkei, που από το +1,5% έκλεισε τελικά στο -2,4%.

Προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν τελικά να ανακάμψουν τα ασιατικά χρηματιστήρια. Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου από τα χθεσινά τους χαμηλά αλλά και το γεγονός ότι οι απώλειες της Wall Street περιορίστηκαν στο τέλος στο 1%, έδωσαν αρχικά ώθηση στις αγορές, ωστόσο οι δείκτες δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τα κέρδη τους.

Οι αναλυτές σημείωναν πως η ανάκαμψη που επιχειρούσαν νωρίτερα οι δείκτες οφείλεται πιθανότατα σε «κυνήγι ευκαιριών», τονίζοντας ωστόσο πως δεν αποτελεί και απόδειξη ανοδικής τάσης.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας έφτασε να ενισχύεται έως και 1,4%, όμως λίγο αργότερα επέστρεψε σε αρνητικό έδαφος, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο, από κέρδη 1,5% έκλεισε τελικά με πτώση 2,43% στις 16.017 μονάδες.

Απώλειες 1,35% για τον δείκτη Hang Seng στις 18.631 μονάδες, 0,27% για τον δείκτη Kospi στις 1.840 μονάδες, ενώ με πτώση 3,2% έκλεισε ο Shanghai Composite στις 2.880 μονάδες και 2,9% ο δείκτης CSI στις 3.081 μονάδες. Αντιθέτως υψηλότερα κατά 0,42% έκλεισε ο δείκτης ASX στις 4.917 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v