Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Η απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας για αρνητικά επιτόκια αντισταθμίζει τις ανησυχίες για την κινεζική οικονομία και την πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Συνεχίζεται και την πρώτη ημέρα του Φεβρουαρίου η νευρικότητα στα ασιατικά χρηματιστήρια, που από τη μια πλευρά βρήκαν στήριξη στην απόφαση-έκπληξη της Τράπεζας της Ιαπωνίας για αρνητικά επιτόκια, από την άλλη πλευρά όμως προβληματίζονται για την οικονομική αδυναμία της Κίνας και την συνεχιζόμενη πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,2%, έχοντας «χάσει» τον Ιανουάριο 8%, ενώ με κέρδη 1,98% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 17.865 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,75% ο δείκτης ASX στις 5.094 μονάδες και 0,67% ο δείκτης Kospi στις 1.924 μονάδες, ενώ αντιθέτως απώλειες 0,63% καταγράφει ο δείκτης Hang Seng στις 19.559 μονάδες, 1,96% ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.683 μονάδες και 1,69% ο δείκτης CSI στις 2.896 μονάδες.

Νωρίτερα, η Κίνα ανακοίνωσε συρρίκνωση του τομέα μεταποίησης με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τριάμισι ετών τον Ιανουάριο, ενώ επιβράδυνση κατεγράφη και στον τομέα των υπηρεσιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v