Ήπιες κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Η άνοδος των ιαπωνικών μετοχών, μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για καθυστέρηση στην αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων, στηρίζουν τις ασιατικές αγορές, παρά τα ισχνά στοιχεία που ανακοίνωσε η Κίνα για επενδύσεις, βιομηχανική παραγωγή και λιανικές πωλήσεις.

Θετικό πρόσημο στα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την άνοδο των ιαπωνικών μετοχών να αντισταθμίζει τα ισχνά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Κίνα, ενώ το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν.

Το Σαββατοκύριακο, δημοσιεύματα στον ιαπωνικό τύπο ανέφεραν πως η χώρα αναμένεται να καθυστερήσει την αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων, που είχε προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2017, ενώ οι επενδυτές ευελπιστούν πως η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα χαλαρώσει ακόμα περισσότερο τη νομισματική της πολιτική.

Στην Κίνα, οι επενδύσεις, η βιομηχανική παραγωγή και οι λιανικές πωλήσεις κινήθηκαν σε χαμηλότερο του αναμενόμενου επίπεδο τον Απρίλιο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,5%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινείται 0,32% υψηλότερα στις 16.465 μονάδες.

Κατά 0,36% ενισχύεται ο δείκτης ASX στις 5.415 μονάδες, κατά 0,24% ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.833 μονάδες και κατά 0,22% ο δείκτης CSI στις 3.081 μονάδες, ενώ μεταξύ «πράσινου» και «κόκκινου» κινείται ο δείκτης Kospi στις 1.967 μονάδες. Κέρδη 1% για τον δείκτη Hang Seng στις 19.922 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v