Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Το θετικό κλίμα που δημιουργούν η ανάκαμψη της Apple και των τιμών του πετρελαίου αντισταθμίζεται από τις ανησυχίες για την πορεία της κινεζικής οικονομίας.

Μικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια, με την ανάκαμψη της Apple και των τιμών του πετρελαίου να δίνουν ώθηση κυρίως στο Τόκιο, ωστόσο οι ανησυχίες για επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας επιβαρύνουν το κλίμα στις υπόλοιπες αγορές, μετά και την ανακοίνωση των στοιχείων για τις επενδύσεις, τη βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις στη χώρα, που αναπτύχθηκαν με ρυθμό βραδύτερο του αναμενόμενου τον Απρίλιο.

Οι επενδυτές ανησυχούν επίσης πως το Πεκίνο ίσως κάνει πίσω στη χαλάρωση της νομισματικής του πολιτικής, σε μια περίοδο που κλιμακώνει τις διαρθρωτικές και χρηματοοικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,4%, ενώ κέρδη 1% καταγράφει ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.636 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,23% ο δείκτης Hang Seng στις 19.929 μονάδες, κατά 0,59% ο δείκτης ASX στις 5.452 μονάδες, οριακές απώλειες για τον δείκτη Kospi στις 1.967 μονάδες, ενώ κατά 0,51% υποχωρεί ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.836 μονάδες και κατά 0,61% ο δείκτης CSI στις 3.076 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v