Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα οι ασιατικές αγορές μετά το «ξεπούλημα»

Προσπάθεια ανάκαμψης στα ασιατικά χρηματιστήρια μετά το sell-off της Παρασκευής, ωστόσο διατηρείται η αστάθεια καθώς οι αδιευκρίνιστες ακόμα επιπτώσεις του Brexit αυξάνουν την αβεβαιότητα.

Θετικό πρόσημο στα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον δείκτη Nikkei να ανακάμπτει κατά 2,4% μετά το ξεπούλημα της Παρασκευής, όταν οι απώλειες για τον δείκτη ξεπέρασαν και το 7%, λόγω του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Οι αδιευκρίνιστες ακόμα επιπτώσεις του Brexit, ωστόσο, συντηρούν την αστάθεια και αυξάνουν την αβεβαιότητα για τις αγορές. Ο πρωθυπουργός της Κίνας, Li Keqiang τόνισε πως η ψήφος υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ έχει αυξήσει την αβεβαιότητα στην παγκόσμια οικονομία, ωστόσο η Κίνα ευελπιτεί για μια ενωμένη και σταθερή ΕΕ και μια ευημερούσα Βρετανία.

Το Τόκιο ενισχύθηκε μετά τις νέες προειδοποιήσεις ιαπώνων αξιωματούχων για πιθανή παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος προκειμένου να σταθεροποιηθεί το γεν. Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 2,39% στις 15.309 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 1,19% διαμορφώνεται ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.888 μονάδες και 1,24% ο CSI στις 3.115 μονάδες. Κατά 0,4% ενισχύεται ο δείκτης ASX της Αυστραλίας στις 5.216 μονάδες, ενώ οριακά κέρδη σημειώνει ο δείκτης Kospi στις 1.926 μονάδες..

Αντιθέτως, χαμηλότερα κατά 0,7% κινείται ο δείκτης Hang Seng στις 20.125 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v