Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα ασιατικά χρηματιστήρια

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ανέκτησε σχεδόν όλο το έδαφος που είχε χάσει από την Παρασκευή. Ανοδικά ο κλάδος υπηρεσιών της Κίνας τον Ιούνιο, όμως η μεταποίηση παρέμεινε στάσιμη. Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για την ιαπωνική μεταποίηση.

Σε θετικό πεδίο κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς επέστρεψε η διάθεση των επενδυτών για ρίσκο, μετά το σοκ της περασμένης εβδομάδας, ωστόσο η στερλίνα βρίσκεται και πάλι υπό πίεση μετά τις νύξεις του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας για μείωση των επιτοκίων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,4% υψηλότερα, ανακτώντας σχεδόν όλο το έδαφος που έχασε από την Παρασκευή, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,58% στις 15.666 μονάδες.

Κέρδη 1,75% για τον δείκτη Hang Seng στις 20.794 μονάδες, 1,06% για τον Kospi στις 1.990 μονάδες, 0,24% για τον δείκτη ASX στις 5.323 μονάδες, ενώ οριακές διακυμάνσεις καταγράφουν οι δείκτες Shanghai Composite και CSI στις 2.930 μονάδες και 3.153 μονάδες αντίστοιχα.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον κλάδο υπηρεσιών της Κίνας, ο οποίος κινήθηκε ανοδικά τον Ιούνιο, ενώ αντιθέτως στάσιμος παρέμεινε ο κλάδος της μεταποίησης. Στην Ιαπωνία, η μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούνιο, ωστόσο τα στοιχεία για τον PMI ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v