Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια σταθεροποίησης στις ασιατικές αγορές

Προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί η επίπτωση του Brexit στις αγορές. Υψηλότερα η στερλίνα μετά το "σφυροκόπημα" των τελευταίων ημερών.

Μικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια, με το Τόκιο να επιχειρεί να κινηθεί υψηλότερα, αλλά τις μετοχές σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ να συνεχίζουν να πιέζονται, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τις επιπτώσεις του Brexit.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε πως η ιαπωνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τους άλλους G7 προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η επίπτωση που έχει στις αγορές η ψήφος των Βρετανών να φύγουν από την ΕΕ.

Στο μεταξύ, ανοδικά κινούνται τόσο η στερλίνα όσο και άλλα νομίσματα, καθώς οι επενδυτές «μάζεψαν» τίτλους που σφυροκοπήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, με το βρετανικό νόμισμα να ενισχύεται κατά 1% έναντι του γεν.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,1% υψηλότερα, ενώ υψηλότερα κατά 0,09% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 15.323 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,49% ο δείκτης Kospi στις 1.936 μονάδες και κατά 0,17% ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.900 μονάδες, ενώ αντιθέτως απώλειες 0,75% καταγράφει ο δείκτης Hang Seng στις 20.075 μονάδες, 0,7% ο δείκτης ASX στις 5.179 μονάδες, ενώ οριακά στο «πράσινο» κινείται ο κινεζικός CSI στις 3.121 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v