Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Η ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου δίνει ώθηση στις περισσότερες ασιατικές αγορές, όμως τα κινεζικά χρηματιστήρια πιέζονται λόγω των διλλημάτων που αντιμετωπίζει το Πεκίνο στην προσπάθειά του να τονώσει την οικονομία της χώρας.

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου από τα χαμηλά τεσσάρων μηνών να στηρίζει τις μετοχές.

Ωστόσο, οι κινεζικές αγορές βρίσκονται υπό πίεση εν μέσω ενδείξεων πως το Πεκίνο βρίσκεται «παγιδευμένο» μεταξύ μη ελκυστικών εναλλακτικών πολιτικών στην προσπάθειά του να τονώσει την κινεζική οικονομία.

Όπως ανέφερε στο Reuters ο αναλυτής της Kaiyuan Securities, Yang Hai, «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει δίλλημα. Οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται στο σημερινό περιβάλλον και έτσι η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης (NDRC) ελπίζει πως οι μειώσεις επιτοκίων μπορούν να αμβλύνουν το βάρος του κόστους τους. Όμως οι πολιτικές χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής ίσως δημιουργήσουν φούσκες στις τιμές των ακινήτων, καθώς ο κόσμος δεν είναι ιδιαίτερα διατεθειμένος να επενδύσει στην πραγματική οικονομία».

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,4%, ενώ κέρδη 0,85% καταγράφει ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.220 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,63% ο δείκτης Hang Seng στις 21.875 μονάδες, κατά 0,36% ο δείκτης ASX στις 5.571 μονάδες, κατά 0,24% ο Kospi στις 1.999 μονάδες, ενώ αντιθέτως κατά 0,25% υποχωρεί ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.970 μονάδες και κατά 0,29% ο δείκτης CSI στις 3.184 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v