Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Στα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ στρέφουν την προσοχή οι επενδυτές. Προβληματισμός στην Κίνα για την πορεία της οικονομίας, αλλά και λόγω των αυστηρότερων μέτρων για την κερδοσκοπία.

Ήπιες μεταβολές στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να κρατούν επιφυλακτική στάση εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, παρά το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε αρχικά μετά την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να μειώσει για πρώτη φορά από το 2009 τα επιτόκια, αλλά και το ράλι στις τιμές του πετρελαίου.

Στην Κίνα, οι ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας της χώρας σε συνδυασμό με τα αυστηρότερα μέτρα που λαμβάνουν οι αρμόδιες αρχές για το speculative trading, κρατούν τους επενδυτές στο περιθώριο. Ωστόσο, σημαντικά κέρδη καταγράφει το Χονγκ Κονγκ, καθώς η απόφαση της BoE αύξησε παγκοσμίως την διάθεση για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου ρίσκου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,9%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητος στις 16.258 μονάδες.

Κέρδη 1,39% για τον δείκτη Hang Seng στις 22.139 μονάδες, 0,36% για τον ASX στις 5.583 μονάδες, 0,8% για τον Kospi στις 2.015 μονάδες, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,13% στις 2.978 μονάδες και ο δείκτης CSI ενισχύεται κατά 0,15% στις 3.205 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v