Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Περιορισμένες κινήσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τα χειρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για την αμερικανική παραγωγικότητα. Η ενίσχυση του γεν πιέζει το Τόκιο.

Ήπιες μεταβολές κοντά στο υψηλό ενός έτους καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια, με το δολάριο και τα αμερικανικά ομόλογα να υποχωρούν λόγω των ισχνών στοιχείων για την αμερικανική παραγωγικότητα, ενώ η στερλίνα ανακάμπτει από το χαμηλό ενός μήνα.

Η ενίσχυση γου γεν πιέζει το ιαπωνικό χρηματιστήριο, καθώς δημιουργεί πρόβλημα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ισχυρό γεν "έσβησε" περίπου 492,2 δισ. γεν από τα κέρδη των επτά μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών της Ιαπωνίας στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nomura. 

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,35%, ενώ χαμηλότερα κατά 0,25% κινείται ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.722 μονάδες.

Κατά 0,22% υποχωρεί ο δείκτης ASX στις 5.624 μονάδες, οριακές απώλειες για Kospi στις 2.042 μονάδες και CSI στις 3.225 μονάδες, ενώ οριακά υψηλότερα κινείται ο Shanghai Composite στις 3.026 μονάδες και κατά 0,49% ο δείκτης Hang Seng στις 22.574 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v