Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές μετά την ομιλία Τραμπ

Απογοητευμένοι οι επενδυτές καθώς ο Τραμπ δεν έδωσε λεπτομέρειες για την οικονομική του πολιτική. Σε υψηλό τριετίας η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ιαπωνία.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να απογοητεύονται που ο αμερικανός πρόεδρος δεν έδωσε στην ομιλία του στο Κογκρέσο περαιτέρω λεπτομέρειες για τα σχέδιά του για τις δαπάνες υποδομών και τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Ο Τραμπ δεσμεύτηκε να αναθεωρήσει το μεταναστευτικό σύστημα, να βελτιώσει τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς για τους Αμερικάνους και υποσχέθηκε «τεράστιες» φοροαπαλλαγές για τη μεσαία τάξη και περικοπές φόρων για τις εταιρείες, χωρίς όμως να δίνει λεπτομέρειες για το πώς θα υλοποιηθούν αυτές οι δεσμεύσεις.

Ισχυρότερες οι επιδόσεις του Τόκιο σήμερα, λόγω της αποδυνάμωσης του γεν και των στοιχείων που έδειξαν πως η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ιαπωνία αυξήθηκε τον Φεβρουάριο με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν τριών ετών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,2%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με κέρδη 1,44% στις 19.393 μονάδες.

Οριακά κέρδη για τον Hang Seng στις 23.761 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,27% ο Shanghai Composite στις 3.250 μονάδες και κατά 0,24% ο CSI στις 3.461 μονάδες, ενώ αντιθέτως κατά 0,18% υποχωρεί ο δείκτης ASX στις 5.750 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v