Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» τα ασιατικά χρηματιστήρια

Αυξημένη η διάθεση των επενδυτών για ρίσκο μετά την επικράτηση Μακρόν στον α' γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. Η προσοχή και στις εξελίξεις στη Β. Κορέα.

Σε θετικό έδαφος τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς, παρά τα «σύννεφα πολέμου» που φαίνεται να συγκεντρώνονται πάνω από τη Β. Κορέα, η επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών έστειλε αισιόδοξα μηνύματα, αυξάνοντας την «όρεξη» των επενδυτών για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου κινδύνου –όπως είναι οι μετοχές.

Τα λεγόμενα «ασφαλή καταφύγια» όπως το γεν και ο χρυσός, παρέμειναν υπό πίεση, ενώ πτωτικά κινείται το δολάριο Καναδά μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ για επιβολή δασμών 20% κατά μέσο όρο στις εισαγωγές ορισμένων καναδικών προϊόντων.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι ανακοινώσεις που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει υποσχεθεί πως θα κάνει αύριο, αναφορικά με το σχέδιο της φορολογικής μεταρρύθμισης.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας  ενισχύεται κατά 0,35%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατά 0,85% στις 19.036 μονάδες.

Κέρδη 1,03% για τον δείκτη Hang Seng στις 24.386 μονάδες, 0,85% για τον Kospi στις 2.192 μονάδες, 0,26% για τον ASX στις 5.900 ομάδες, 0,33% για τον Shanghai Composite στις 3.139 μονάδες και 0,38% για τον CSI στις 3.444 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v