Χαμηλότερα οι ασιατικές αγορές

Κατοχύρωση κερδών μετά από μια ανοδική εβδομάδα. Ανησυχία για το μέλλον της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Νότιας Κορέας, αλλά και για τις γεωπολιτικές εξελίξεις με επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

Αρνητικά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν κέρδη μετά από μια «δυνατή» εβδομάδα, ενώ οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για επαναδιαπραγμάτευση ή τερματισμό εμπορικής συμφωνίας με τη Ν. Κορέα πιέζει το κορεατικό νόμισμα.

Ο κ. Τραμπ, μιλώντας στο Reuters άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο «μεγάλης σύγκρουσης» με τη Βόρεια Κορέα αναφορικά με το πυρηνικό της πρόγραμμα, όμως ο ίδιος θα προτιμούσε διπλωματική λύση.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί 0,2%, και κατά 0,42% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 19.171 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,4% ο δείκτης Hang Seng στις 24.599 μονάδες, κατά 0,21% ο Kospi στις 2.204 μονάδες, κατά 0,24% ο Shanghai Composite στις 3.144 μονάδες και κατά 0,61% ο CSI στις 3.425 μονάδες, ενώ οριακά στο «κόκκινο» κινείται ο δείκτης ASX στις 5.941 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v