Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες μεταβολές στα ασιατικά χρηματιστήρια

Νέο υψηλό στις ασιατικές αγορές, με στήριξη από Wall Street και πετρέλαιο, όμως οι ανησυχίες για τις "τραβηγμένες" αποτιμήσεις στις αγορές και τους ισχνούς όγκους συναλλαγών, κρατούν σε περιορισμένο επίπεδο τα όποια κέρδη.

Η χθεσινή άνοδος της Wall Street και η νέα αύξηση των τιμών του πετρελαίου στον απόηχο των δηλώσεων Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας περί ανάγκης συνέχισης της μείωσης της παραγωγής πετρελαίου και το 2018, έστειλαν σε νέο υψηλό διετίας τα ασιατικά χρηματιστήρια.

Ωστόσο, τα όποια κέρδη περιορίστηκαν γρήγορα, λόγω της αυξανόμενης ανησυχίας των επενδυτών για την ευρύτερη αγορά, καθώς οι αποτιμήσεις φαίνονται «τραβηγμένες» και το τελευταίο ράλι σημειώθηκε με ισχνούς όγκους συναλλαγών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,1% χαμηλότερα, έχοντας νωρίτερα αγγίξει το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2015, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,14% στις 19.898 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,25% ο δείκτης Hang Seng στις 25.308 μονάδες, κατά 0,34% ο Shanghai Composite στις 3.079 μονάδες, οριακή μεταβολή για τους δείκτες CSI και Kospi στις 3.396 και 2.292 μονάδες αντίστοιχα, ενώ ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,26% στις 5.883 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v