Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ανησυχίες για τον Τραμπ πιέζουν τις ασιατικές αγορές

Νέα δημοσιεύματα εγείρουν ερωτήματα για το αν μπορεί να κατηγορηθεί για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης ο Ντόναλντ Τραμπ. Πιέσεις στο δολάριο, ανοδικά ο χρυσός.

Σε αρνητικό έδαφος τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με σημαντικές απώλειες για το δολάριο και άνοδο για τον χρυσό, μετά τα δημοσιεύματα που φέρουν τον Αμερικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να είχε ζητήσει από τον τότε διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ να σταματήσει έρευνα που είχε ξεκινήσει για τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Τραμπ.

Τα δημοσιεύματα εγείρουν ερωτήματα ως προς το αν μπορεί να κατηγορηθεί ο Τραμπ για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, αποδυναμώνοντας την εμπιστοσύνη στην ικανότητα του προέδρου να περάσει το επιθετικό πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας το οποίο περίμεναν οι επενδυτές.

Όπως σχολίαζε ο αναλυτής της Mizuho Securities, Nobuhiko Kuramochi, «οι ανησυχίες για την ευρωπαϊκή πολιτική και τη Βόρεια Κορέα έχουν υποχωρήσει. Η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων έχει σχεδόν τελειώσει. Τώρα όμως έχουμε ανησυχίες για την κυβέρνηση Τραμπ. Δεδομένου ότι υπάρχουν κάποιοι δείκτες μετοχών που έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 10% μέχρι στιγμής φέτος, ίσως εισερχόμαστε σε φάση συσσώρευσης».

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,5%  και κατά 0,6% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 19.802 μονάδες.

Πτώση 1,06% για τον ASX στις 5.819 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng κινείται οριακά χαμηλότερα στις 25.316 μονάδες, κατά 0,2% ο δείκτης Kospi στις 2.290 μονάδες, κατά 0,12% ο Shanghai Composite στις 3.109 μονάδες και κατά 0,29% ο CSI στις 3.418 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v