Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Το sell-off της Παρασκευής στις τεχνολογικές μετοχές της Wall Street επιβαρύνει το κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια. Επιφυλακτική στάση εν αναμονή και της συνεδρίασης της Fed.

Σε αρνητικό έδαφος τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την υποχώρηση των αμερικανικών τεχνολογικών μετοχών να επηρεάζει τις ασιατικές όπως η Samsung Electronics, ενώ οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση εν όψει της συνεδρίασης της Fed αυτή την εβδομάδα.

Την Παρασκευή σημειώθηκε sell-off στις τεχνολογικές μετοχές της Wall Street λόγω ανησυχιών για το νέο iPhone της Apple αλλά και της επιφυλακτικής τάσης της Goldman Sachs για τον κλάδο, που είχε ω αποτέλεσμα οι επενδυτές να προχωρήσουν σε κατοχύρωση κερδών μετά από ένα παρατεταμένο ράλι.

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών στη Γαλλία, με τη σαρωτική νίκη του κόμματος του Εμμανουέλ Μακρόν, δεν επηρεάζει τις ασιατικές αγορές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,8% και κατά 0,56% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 19.901 μονάδες.

Πτώση 1,22% για τον δείκτη Hang Seng στις 25.712 μονάδες, 1,09% για τον Kospi στις 2.335 μονάδες και 0,45% για τον Shanghai Composite στις 3.144 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX και ο CSI σημειώνουν οριακή μεταβολή στις 5.715 μονάδες και 3.572 μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v