Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια

Οι αμφιβολίες για την ικανότητα Τραμπ να υλοποιήσει την οικονομική του ατζέντα, σε συνδυασμό με τη νέα τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη, επιβαρύνουν το κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Μειωμένη η διάθεση των επενδυτών στις ασιατικές αγορές για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου ρίσκου, καθώς αυξάνονται οι αμφιβολίες για την ικανότητα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να υλοποιήσει την οικονομική του ατζέντα.

Το κλίμα επιβαρύνει και η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 13 άνθρωποι και τραυματίστηκαν πάνω από 100, με το Ισλαμικό Κράτος να αναλαμβάνει την ευθύνη. Παράλληλα, η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε πως απέτρεψε και άλλη τρομοκρατική επίθεση, στην πόλη Καμπριλς κοντά στη Βαρκελώνη.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά περίπου 0,6% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει απώλειες 1,2% στις 19.460 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,62% ο δείκτης Hang Seng στις 27.175 μονάδες, κατά 0,62% ο ASX στις 5.791 μονάδες, κατά 0,21% ο Shanghai Composite στις 3.261 μονάδες, κατά 0,15% ο CSI στις 3.715 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi κινείται οριακά στο «κόκκινο», στις 2.359 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v