Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βαρίδι» η κινεζική οικονομία στα ασιατικά χρηματιστήρια

Χαμηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο ο ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας το γ' τρίμηνο. Απομακρύνεται από τα υψηλά 10ετίας ο MSCI Ασίας-Ειρηνικού.

Υποχωρούν από τα υψηλά δεκαετίας οι ασιατικές μετοχές, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την Κινεζική οικονομία.

Η στατιστική υπηρεσία της Κίνας γνωστοποίησε πως το γ’ τρίμηνο ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ μειώθηκε στο 6,8% από 6,9% που ήταν το β’ τρίμηνο, ωστόσο η μικρή αυτή υποχώρηση ήταν αναμενόμενη λόγω των μέτρων που έλαβε η κινεζική κυβέρνηση για την αγορά ακινήτων και για την πάταξη του δανεισμού υψηλότερου κινδύνου.

Από την άλλη πλευρά, τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις ήταν καλύτερα του αναμενόμενου, αν και οι επενδύσεις υποχώρησαν περισσότερο του αναμενόμενου και οι πωλήσεις ακινήτων μειώθηκαν για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από δυο χρόνια.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,37% στις 21.441 μονάδες.

Απώλειες 0,5% για τον Shanghai Composite στις 3.364 μονάδες, 0,49% για τον CSI στις 3.924 μονάδες, κατά 0,25% υποχωρεί ο δείκτης Hang Seng στις 28.638 μονάδες και κατά 0,23% ο Kospi στις 2.477 μονάδες, ενώ λίγο υψηλότερα, στις 5.959 μονάδες, κινείται ο δείκτης ASX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v