Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξανά σε υψηλό 10ετίας οι ασιατικές μετοχές

Τα θετικά οικονομικά στοιχεία από Ευρώπη και ΗΠΑ έδωσαν ώθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια. Λίγο υψηλότερα το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Οι περαιτέρω ενδείξεις ενίσχυσης της παγκόσμιας οικονομίας τόνωσαν το ηθικό των επενδυτών στα ασιατικά χρηματιστήρια, με αποτέλεσμα οι ασιατικές μετοχές να «σκαρφαλώσουν» και πάλι σε υψηλό δέκα ετών.

Χθες η Γερμανία ανακοίνωσε ισχυρά στοιχεία για τη βιομηχανική της δραστηριότητα, ενώ στις ΗΠΑ ο Conference Board Leading Economic Index των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 1,2% τον Οκτώβριο, ποσοστό διπλάσιο από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές.

Τα χθεσινοβραδυνά κέρδη της Wall Street βοήθησαν τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας να αυξηθεί κατά 0,8%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με άνοδο 0,7% στις 22.416 μονάδες.

Κέρδη 1,51% για τον CSI στις 4.206 μονάδες, 0,95% για τον Hang Seng στις 29.539 μονάδες, 0,5% για τον Shanghai Composite στις 3.409 μονάδες, 0,27% για τον ASX στις 6.044 μονάδες και 0,12% για τον δείκτη Kospi στις 2.530 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται λίγο υψηλότερα έναντι του δολαρίου, στα 1,1741 δολάρια, με τις πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία να παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής, ενώ λίγο υψηλότερα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου εν αναμονή της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ την επόμενη εβδομάδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v