Το shutdown «βαρίδι» στις ασιατικές αγορές

Η αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών στις ΗΠΑ επηρεάζει αρνητικά τις ασιατικές αγορές, αν και πολλοί θεωρούν πως οι επιπτώσεις ενός βραχυπρόθεσμου shutdown για την αμερικανική οικονομία θα είναι μικρές.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με το «λουκέτο» που μπήκε στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ, λόγω της διαφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης Τραμπ και των Δημοκρατικών για το θέμα της μετανάστευσης, να επιβαρύνει το κλίμα.

Αν και πολλοί θεωρούν πως οι επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία από ένα βραχυπρόθεσμο shutdown θα είναι μικρές, ωστόσο οι αναλυτές προειδοποιούν πως ένα παρατεταμένο αδιέξοδο στην Ουάσινγκτον θα μπορούσε να επιδεινώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στους αμερικανικούς τίτλους.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας διαμορφώνεται 0,1% χαμηλότερα, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε οριακά υψηλότερα στις 23.816 μονάδες.

Απώλειες 0,72% για τον δείκτη Kospi στις 2.502 μονάδες και 0,21% για τον ASX στις 6.106 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng ενισχύονταν κατά 0,38% στις 32.378 μονάδες, κατά 0,27% ο Shanghai Composite στις 3.497 μονάδες και κατά 0,97% ο CSI στις 4.326 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v