Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Στα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ στραμμένη η προσοχή των επενδυτών, καθώς μπορεί να δώσουν ενδείξεις για τον ρυθμό αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων. "Μπλόκο" από Τραμ στη συγχώνευση Broadcom-Qualcom, για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να βρίσκουν στήριξη στα χθεσινά κέρδη των αντίστοιχων αμερικανικών εταιρειών, ενώ η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα, τα οποία μπορεί να δώσουν στοιχεία για τον ρυθμό της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Στο επίκεντρο παραμένει και το θέμα της επιβολής από τον Ντόναλντ Τραμπ δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, ενώ στα ενδιαφέροντα της ημέρας είναι και η απόφαση Τραμπ να «μπλοκάρει» -με εκτελεστικό διάταγμα- τη συγχώνευση Broadcom-Qualcom, επικαλούμενος λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,2% υψηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei έκλεισε ανοδικά κατά 0,66% στις 21.968 μονάδες.

Απώλειες 0,28% για τον δείκτη Hang Seng στις 31.505 μονάδες, 0,4% για τον ASX στις 6.077 μονάδες, 0,4% για τον Shanghai Composite στις 3.313 μονάδες και 0,74% για τον CSI στις 4.096 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi κατέγραφε κέρδη 0,42% στις 2.494 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v