Πιέσεις λόγω Τραμπ στις ασιατικές αγορές

Ο κ. Τραμπ δήλωσε πως δεν είναι ευχαριστημένος με τις πρόσφατες εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας, ενώ παράλληλα είπε πως υπάρχει «σημαντική πιθανότητα» η σύνοδος κορυφής του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας να μην πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου.

Σε αρνητικό έδαφος τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση μετά το «φρένο» που έβαλε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην αισιοδοξία για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Ο κ. Τραμπ δήλωσε χθες Τρίτη πως δεν είναι ευχαριστημένος με τις πρόσφατες εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, ενώ παράλληλα είπε πως υπάρχει «σημαντική πιθανότητα» η σύνοδος κορυφής του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, να μην πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,2% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει απώλειες 1,15% στις 22.695 μονάδες.

Πτώση 1,11% για τον δείκτη Hang Seng στις 30.888 μονάδες, 1,07% για τον Shanghai Composite στις 3.179 μονάδες, 0,99% για τον CSI στις 3.867 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,1% ο ASX στις 6.144 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,32% στις 2.473 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v