Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Οι αναδυόμενες αγορές παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών. Αρνητικά πρόσημα στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και της Κίνας.

Τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών βρέθηκαν ξανά υπό πίεση μετά την ανάκαμψη της χθεσινής ημέρας με την Τουρκία και τις εκεί εξελίξεις να κυριαρχούν. Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο και στην Ινδονησία καθώς αναμένονται αποφάσεις από την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Στις ασιατικές αγορές ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κογκ κατέγραψε πτώση 1,5% κλείνοντας σχεδόν στο χαμηλότερο επίπεδο του έτους καθώς ο τεχνολογικός κλάδος υπέστη πιέσεις 2,9%. Η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας Tencent συνέχισε την πτώση με απώλειες 3,7%. Συνολικά χάνει 9,2% αυτή την εβδομάδα μετά την απόφαση του Πεκίνου να μπλοκάρει ένα παιχνίδι που λανσαρίστηκε πρόσφατα.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν κατά τις συναλλαγές στο χρηματιστήριο στο Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei υποχωρεί κατά 164,58 μονάδες (−0,74%), στις 22.191,50 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης Topix πέφτει 14,37 μονάδες (−0,84%), στις 1.696,58 μονάδες.

Ο δείκτης CSI 300 των κινεζικών μετοχών καταγράφει κάμψη 1,6%.

Οι αγορές στη Νότια Κορέα είναι κλειστές λόγω εορτής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v