Διστακτικά βήματα ανάκαμψης στην Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες πήραν την σκυτάλη της ανόδου από τη Wall Street. Επιμένει η νευρικότητα για την Ουκρανία, ενώ η προσοχή στρέφεται και στις ειδήσεις για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall.

Θετικό πρόσημο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις, αν και οι κινήσεις είναι περιορισμένες καθώς διατηρείται η νευρικότητα αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,23% στις 9512 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,4% στις 4442 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,32% στις 6.616 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου το κλίμα είναι θετικό με την προσοχή των επενδυτών να εστιάζεται και στις εξελίξεις αναφορικά με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,36% στις 10.518 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 0,94% στις 7535 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,73% στις 21.824 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Volkswagen με κέρδη 2,5%μετά την αναβάθμιση για τη μετοχή σε «outperform» από «market-perform» από την Bernstein

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες πήραν την σκυτάλη της ανόδου από τη Wall Street που χθες έκλεισε με θετικό πρόσημο, ενώ η Alcoa άνοιξε με το δεξί την περίοδο ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο Stoxx Europe 600 ενισχύεται κατά 0,2%, ενώ κατά τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις υποχώρησε συνολικά κατά 1,4%, από τα υψηλά 6ετίας που είχε αγγίξει στις 4 Απριλίου.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα στα πρακτικά της τελευταίας συνόδου της Fed, που κοινοποιούνται μετά το κλείσιμο των ευρωπαϊκών αγορών και αναμένεται να δώσουν μεγαλύτερη σαφήνεια ως προς τις προθέσεις των αμερικανικών αρχών τόσο για το tapering όσο και για το ύψος των επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v