Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζουν ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές

Θετικό πρόσημο για δεύτερη συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Υποχωρεί η νευρικότητα για την Ουκρανία. Μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων. Ξεχωρίζουν Daimler και Akzo Nobel.

Κρατούν τα χθεσινά κέρδη οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες με τους επενδυτές να περιμένουν εξελίξεις αναφορικά με την ουκρανική κρίση, αλλά και μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,53% στις 9786 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,4% στις 4386 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,17% στις 6.806 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,17% στις 10.667 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 1,04% στις 6338 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται οριακά υψηλότερα κατά 0,03% στις 20.880 μονάδες.

Θετικό πρόσημο παρουσιάζουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Νωρίτερα και οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν ανοδικά, αγγίζοντας μάλιστα νέο υψηλό 6ετίας. Από το μέτωπο της οικονομίας, το βασικότερο στοιχείο που ανακοινώθηκε ήταν η διαμόρφωση του πληθωρισμού των ΗΠΑ στο 2,1%, εξέλιξη που φαίνεται πως δεν αλλάζει τα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις της Τζάνετ Γέλλεν. «Δεν νομίζω πως η Fed θα βιαστεί να αυξήσει τα επιτόκια σύντομα δεδομένου του χαμηλού πληθωρισμού» δήλωσε ο Τόμπι Λόσον της Newedge Group και συμπλήρωσε: «Οι αγορές τρόμαξαν την προηγούμενη εβδομάδα από την πιθανότητα κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά μάλλον αυτές οι ανησυχίες έχουν αποκλιμακωθεί κάπως».

Ενώ λοιπόν, η Ευρώπη εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερων κυρώσεων στη Μόσχα, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δηλώνουν πως το μοιραίο Boeing καταρρίφθηκε από φιλορώσους αυτονομιστές πιθανότατα «κατά λάθος» και δεν βλέπουν εμπλοκή της Ρωσίας.

Στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου, η προσοχή στρέφεται σήμερα στα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει ανακοινώσεις 15 εταιρειών του STOXX 600, εκ των οποίων και η GlaxoSmithKline.

Ξεχωρίζουν η Daimler με κέρδη 2,4% και η Akzo Nobel με άλμα 3,4% καθώς ανακοίνωσαν αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Στον αντίποδα, η σουηδική ΑΒΒ καταγράφει πτώση 1,66%καθώς τα αποτελέσματά της απογοήτευσαν την αγορά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v