Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν οι ευρωπαϊκές αγορές ενόψει Fed

Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές. Τι περιμένουν οι αγορές από τη Fed και την αμερικανική οικονομία. Στο στόχαστρο η γαλλική Total λόγω των εξελίξεων στη Ρωσία. Μίνι ράλι για την Peugeot που επιστρέφει στην κερδοφορία.

Περιορισμένες κινήσεις καταγράφουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους τόσο στον αντίκτυπο των κυρώσεων στη Ρωσία, όσο και στις ΗΠΑ, όπου σήμερα αναμένονται οι αποφάσεις της Fed, αλλά και κρίσιμα οικονομικά μεγέθη.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,12% στις 9665 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,08% στις 4361 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,02% στις 6.801 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,69% στις 10.978 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει πτώση 1,29% στις 6302 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,08% στις 21.101 μονάδες.

Οριακή άνοδο καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Αργότερα σήμερα, ανακοινώνεται ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας με τους επενδυτές – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg – να προβλέπουν 3%, ενώ το πρώτο τρίμηνο του έτους, η αμερικανική οικονομία είχε συρρικνωθεί κατά 2,9%.

Επίσης, σήμερα ολοκληρώνεται η διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Οι επενδυτές περιμένουν την έκτη κατά σειρά μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης και αναμένουν με ενδιαφέρον τα σχόλια της Τζάνετ Γέλεν για το χρονοδιάγραμμα της πρώτης αύξησης επιτοκίων μετά την χρηματοοικονομική κρίση. Η πλειονότητα των αναλυτών προβλέπει ότι δεν θα υπάρξει αύξηση στα επιτόκια πριν το δεύτερο εξάμηνο του 2015, εκτίμηση που επιτρέπει την περαιτέρω άνοδο των χρηματιστηριακών αγορών.

Έντονες πιέσεις δέχεται η μετοχή της γαλλικής πετρελαϊκής Total, η οποία υποχωρεί κατά 2,6% καθώς αποκάλυψε ότι σταμάτησε να αγοράζει μετοχές στη ρωσική Novatek την ημέρα που καταρρίφθηκε το μαλαισιανό αεροσκάφος στην Ουκρανία.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Peugeot καταγράφει ράλι καθώς η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε περιορισμό των ζημιών για το πρώτο εξάμηνο και την πρώτη θετική συνεισφορά από το τμήμα αυτοκινήτου στα τελευταία τρία χρόνια. Κέρδη 2,5% καταγράφει και η μετοχή της Barclays, η οποία ανακοίνωσε μεν μείωση κερδών για το τρίμηνο, αλλά τα αποτελέσματα εξαμήνου αποδείχθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v