Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Διχασμένοι οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες. Προβληματισμός για τα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και την οικονομία. Η απογοήτευση από τον Ifo. Εντονότερες οι πιέσεις στη Γαλλία. Με βήμα σημειωτόν τα futures της Wall.

Μικτά πρόσημα και περιορισμένες κινήσεις παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές αγορές ενώ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα. Εντονότερες είναι οι πιέσεις στη γαλλική αγορά, καθώς LVMH, Lafarge και Danone ανακοίνωσαν αποτελέσματα που απογοήτευσαν

Ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,73% στις 4.378 μονάδες, ο γερμανικός DAX 30 κατά 0,51% στις 9.744 μονάδες και στο Λονδίνο ο FΤSE 100 κατά 0,17% στις 6.812 μονάδες.

Στης αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,49% στις 10.913 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 0,77% στις 6.517 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,14% στις 21.225 μονάδες.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Η μετοχή της LVMH καταγράφει κάθετη πτώση 5,3%. Στον αντίποδα, η μετοχή της Sky Deutschland ενισχύεται κατά 2,2% καθώς η British Sky Broadcasting Group κατέθεσε πρόταση εξαγοράς για το γερμανικό δίκτυο. Άνοδο 1,6% καταγράφει και η μετοχή της Royal Bank of Scotland Group καθώς η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε διπλασιασμό κερδών στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Απογοητευτικές ήταν οι ειδήσεις από το μέτωπο της οικονομίας. Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo υποχώρησε τον Ιούλιο για τρίτο συνεχή μήνα. Το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία φαίνεται πως επηρεάζεται αρνητικά από τις γεωπολιτικές εντάσεις σε Ουκρανία και Γάζα, όπως τουλάχιστον τονίζει το οικονομικό ινστιτούτο Ifo, το οποίο όμως, διατηρεί στόχο ανάπτυξης για το 2014 στο 2% ή "οριακά χαμηλότερο". 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v