Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό δύο ημέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ. Τι περιμένουν οι επενδυτές από το Μάριο Ντράγκι. Στο στόχαστρο η μετοχή της Luxittica με την αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO. Μικρή άνοδος και στα futures της Wall.

Θετικό πρόσημο καταγράφουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες μόλις δύο ημέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ενώ τα τελευταία στοιχεία για την ευρωζώνη εντείνουν τις πιέσεις προς το Μάριο Ντράγκι για νέα μέτρα ώθησης της οικονομίας.

Ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,9% στις 9563 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,44% στις 4399 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,3% στις 6.846 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,52% στις 10.802 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 0,25% στις 5923 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 1,27% στις 20.603 μονάδες.

Μικρή άνοδο καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street που χθες ήταν κλειστή λόγω αργίας.

Ο Stoxx Europe 600 ενισχύεται κατά 0,2% στις 343,44 μονάδες. Ο δείκτης έχει ανακάμψει κατά 5,7% από τις 8 Αυγούστου, όταν ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αναλάβει και νέα δράσει προκειμένου να αντιμετωπίσει την υποχώρηση του πληθωρισμού. Αργότερα σήμερα αναμένονται τα στοιχεία για το δείκτη τιμών παραγωγού που ενδεχομένως να διαμορφώσουν την βραχυπρόθεσμη τάση στις αγορές.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Vallourec με κέρδη 3,3% μετά την αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή σε «buy» από την UBS. Στον αντίποδα, η μετοχή της Luxottica υποχωρεί κατά 1,2% καθώς ο διευθύνων σύμβουλος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί εκφράζοντας τις βαθιές διαφωνίες του με τον ιδρυτή της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v