Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές μετά την ΕΚΤ

Σε υψηλότερα επίπεδα οι ευρωπαϊκές αγορές μετά την έκπληξη από τον Ντράγκι με τη μείωση επιτοκίων στην ΕΚΤ. Άνοδος για τις αποδόσεις των ομολόγων, σε χαμηλά έτους υποχωρεί το ευρώ.

Σε θετικό έδαφος περνούν οι βασικές ευρωαγορές, ενώ υποχωρούν οι αποδόσεις των ευρωομολόγων μετά την ανακοίνωση μείωσης των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε μηδενικά επίπεδα (0,05%), εν όψει και της ομιλίας του κεντρικού τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί οριακά κατά 0,04%, περιορίζοντας σημαντικά τις πρωινές απώλειες, στις 9.620 μονάδες. Άνοδος 0,46% για τον CAC 40 στο Παρίσι, στις 4.442 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,2% στις 6.892 μονάδες.

Σημειώνεται ότι χθες, ο βρετανικός δείκτης ενδοσυνεδριακά βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο 14 ετών, με κινητήριο δύναμη τις ελπίδες για εκεχειρία στην Ουκρανία, αλλά και τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την βρετανική οικονομία.

Εν τω μεταξύ, η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε, ως αναμενόταν, τα επιτόκια στο ιστορικά χαμηλό 0,5%

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,8% στις 10.973 μονάδες έναντι απωλειών το πρωί, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει οριακά κέρδη στις 5970 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 1,09% στις 21.054 μονάδες.

Το ευρώ υποχωρεί σε χαμηλά έτους έναντι του δολαρίου, στο 1,3078 δολάριο, ενώ υποχωρεί σε χαμηλά ημέρας και έναντι του ελβετικού φράγκου, στο 1,206 φράγκο.

Από πλευράς οικονομικών μεγεθών, η μεγάλη έκπληξη ήρθε από τη Γερμανία με το άλμα 4,6% στις βιομηχανικές παραγγελίες. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για μία εξαιρετικά ενθαρρυντική εξέλιξη μετά τη συρρίκνωση του γερμανικού ΑΕΠ κατά 0,2% το β’ τρίμηνο.

Άλμα 8,8% καταγράφει η μετοχή της Standard Life καθώς ανακοινώθηκε συμφωνία για πώληση των δραστηριοτήτων της στον Καναδά έναντι 3,7  δισ. δολ. στην Manulife Financial Corp.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v