Ανάπαυλα στο ράλι των ευρωπαϊκών αγορών

Σταθεροποιητικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά τα υψηλά 6ετίας και τον ενθουσιασμό για τις αποφάσεις της ΕΚΤ. Παραμένει κάτω από το $1,30 το ευρώ. Στο στόχαστρο η μετοχή της ΒΡ.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν τα περισσότερα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου μετά την ισχυρή άνοδο της χθεσινής συνεδρίασης και το νέο ρεκόρ της Wall Street που πυροδοτήθηκε δια χειρός Μάριο Ντράγκι.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,19% στις 9705 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,3% στις 4481 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,10% στις 6.869 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει οριακή άνοδο 0,07% στις 11107 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται χαμηλότερα κατά 0,29% στις 6037 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB είναι υποχωρεί κατά 0,16% στις 21384 μονάδες.

Ήπιες διορθωτικές κινήσεις καταγράφονται στα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Νωρίτερα και οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν πτωτικά με εντονότερες τις πιέσεις στο μεταλλευτικό κλάδο, καθώς η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος κατρακύλησε σε χαμηλό 5 ετών. Το ευρώ πάντως, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 1,2933 δολ., καθώς χθες, αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι, κατέγραψε κάθετη πτώση 1,7%.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε μείωση των επιτοκίων του ευρώ σε νέο ιστορικό χαμηλό και κάνει το πρώτο βήμα σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης με αγορές εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ιδιωτικών ομολόγων. Οι αποφάσεις του Μάριο Ντράγκι ήταν έκπληξη για τις αγορές. Οι περισσότεροι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ΕΚΤ χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να αποτιμήσει τα προηγούμενα μέτρα που ανακοίνωσε μόλις τον Ιούνιο.

Πτώση 0,8% καταγράφει η μετοχή της ΒΡ καθώς Αμερικανός δικαστής έκρινε "σοβαρές αμέλειες" της πετρελαϊκής για την καταστροφική κηλίδα του 2010 στον Κόλπο του Μεξικού, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για νέο πρόστιμο 18 δισ. δολ., πέρα από τα 42 δισ. δολ. που έχει ήδη καταβάλει η εταιρεία. 

 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v