Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρώπη: Μικτή εικόνα στην πρώτη συνεδρίαση του τριμήνου

Σταθεροποιητικές τάσεις και μικτά πρόσημα για τους περισσότερους δείκτες. Οι επενδυτές περιμένουν τους δείκτες ΡΜΙ και τις αποφάσεις του Μάριο Ντράγκι. Προβληματισμός για τα εταιρικά αποτελέσματα μετά τις ανακοινώσεις από J Sainsbury και Nexans.

Με διστακτικές κινήσεις ξεκινά τέταρτο τρίμηνο για τις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές. Οι επενδυτές περιμένουν τους δείκτες ΡΜΙ για την οικονομία της ευρωζώνης, αλλά και τις αυριανές ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναφορικά με το πρόγραμμα αγοράς τίτλων ABS. Παράλληλα, δύο εταιρείες, η βρετανική J Sainsbury και η γαλλική Nexans υποβάθμισαν τον στόχο κερδοφορίας, πυροδοτώντας ευρύτερο κλίμα ανησυχίας για την πορεία των εταιρικών αποτελεσμάτων στην Ευρώπη.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,09% στις 9483 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,18% στις 4408 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,21% στις 6.599 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,5% στις 10.879 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται χαμηλότερα κατά 0,04% στις 5738 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB  καταγράφει απώλειες 0,27% στις 20.835 μονάδες.

Η μετοχή της Nexans καταγράφει κάθετη πτώση 5,6% καθώς η εταιρεία δήλωσε πως τα αποτελέσματα έτους θα παραμείνουν αμετάβλητα ενώ οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά περίπου 4% το τρίτο τρίμηνο.

Η J Sainsbury αναθεώρησε πτωτικά τον στόχο για τις ετήσιες πωλήσεις κάνοντας λόγω για έντονο ανταγωνισμό στον βρετανικό κλάδο λιανικού εμπορίου.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Adidas ξεκινά τον Οκτώβριο με άλμα 3,8% καθώς δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε επαναγορά μετοχών 1,5 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v