Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλύπτουν το χαμένο έδαφος οι αγορές της Ευρώπης

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά από δύο συνεδριάσεις απωλειών. Διορθωτικές κινήσεις για το ευρώ. Ξεχωρίζει η δανέζικη φαρμακευτική Novo Nordisk με ράλι 13%. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall

Με θετικό πρόσημο κινούνται οι χρηματιστηριακές αγορές της Γηραιάς Ηπείρου κατά την τελευταία συνεδρίαση μίας εβδομάδας με αρκετά σκαμπανεβάσματα.

Ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,46% στις 11.897 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,51% στις 5031 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,18% στις 6.883 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει οριακή υποχώρηση 0,01% στο 11.450 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,46% στις 5976 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,03% στις 22.893 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Διορθωτικές κινήσεις καταγράφει το ευρώ που τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 1,0811 δολ., μετά από ένα διήμερο ράλι που έφερε το κοινό νόμισμα πάνω από τα 1,10 δολ. Η σημερινή υποχώρηση δίνει ώθηση στις εξαγωγικές επιχειρήσεις της ευρωζώνης ενώ είναι κοινός τόπος πως το αδύναμο ευρώ στηρίζει τα περιθώρια κεροδοφορίας για τις επιχειρήσεις της Ευρωζώνης.

Στην τιμή του πετρελαίου υποχωρεί μετά το χθεσινό ράλι που προκάλεσε η αεροπορική επίθεση από ένα μπλοκ 10 σουνιτικών μουσουλμανικών χωρών έναντι των Σιιτών ανταρτών της Υεμένης. Συγκεκριμένα, το Brent υποχωρεί κατά 1,5% στα 58,30 δολ ανά βαρέλι, ενώ χθες βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από τα 60 δολ. καταγράφοντας ράλι 6%.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ξεχωρίζει η μετοχή της δανέζικης φαρμακευτικής Novo Nordisk, η οποία καταγράφει άλμα 13%, επειδή αποφάσισε να καταθέσει τα στοιχεία από τις αναλύτης των κλινικών δοκιμών που πραγματοποιούν οι αμερικανικές αρχές στο νέο της κρίσιμο φάρμακο ινσουλίνης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v