Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατοχύρωση κερδών στις ευρωπαϊκές αγορές

Διορθωτικές κινήσεις και στις αγορές της Ευρώπης μετά τα χθεσινά υψηλά. Στο στόχαστρο η Commerzbank με βουτιά 5%. Πτωτικά οι τιμές των βιομηχανικών εμπορευμάτων με την προσοχή στραμμένη στη Fed. Πιέσεις και στα futures της Wall

Και στην Ευρώπη επικράτησε η ευρύτερη τάση διορθωτικών κινήσεων. Μετά την Wall Street, αλλά και την Ασία, οι ευρωπαϊκοί δείκτες δέχονται πιέσεις καθώς οι επενδυτές τηρούν πιο επιφυλακτική στάση. Η υψηλή αποτίμηση (ο δείκτης MSCI World βρέθηκε χθες σε νέο ιστορικό υψηλό) αλλά και η συνεδρίαση της Fed που ξεκίνα σήμερα επιβάλουν διστακτικές κινήσεις στις χρηματιστηριακές αγορές.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 1,51% στις 11.857 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,87% τις 5170 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 , που χθες βρέθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό, κινείται σήμερα χαμηλότερα κατά 0,34% στις 7.080 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,46% στις 11.587 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει πτώση 0,87% στις 6079 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,83% στις 23.608 μονάδες.

Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Στο στόχαστρο βρέθηκε η μετοχή  της Commerzbank με βουτιά 5% καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας ξεκίνησε προσπάθειες άντλησης 1,4 δις. ευρώ από θερμικούς επενδυτές.

Πτωτικά κινούνται και οι τιμές των βιομηχανικών εμπορευμάτων. Ο χρυσός υποχωρεί κατά 2 δολ. στα 1.199 ανά ουγκιά και η τιμή πετρελαίου Brent κατά 1% στα $64.18 ανά βαρέλι.

Η προσοχή στρέφεται στη Fed η οποία ξεκινά την Τρίτη τη διήμερη συνεδρίασή της. Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν θα «δείξει» αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο. Μία ημέρα αργότερα άλλωστε, την Τετάρτη, αναμένονται τα στοιχεία για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας και οι αναλυτές προβλέπουν επιβράδυνση στο 1% για το πρώτο τρίμηνο του έτους, από 2,2% το τελευταίο τρίμηνο του 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v