Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικές τάσεις στις αγορές της Ευρώπης

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό καθώς ξεκινούν οι εργασίες του Eurogroup. Μεγάλη αποφασιστικότητα στην Αθήνα για συμφωνία διαπιστώνει ο Ντάισελμπλουμ. Μίνι ράλι στις τιμές των βιομηχανικών εμπορευμάτων.

Θετικό πρόσημο καταγράφουν οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Γηραιάς Ηπείρου, παρά τις διορθωτικές τάσεις που επικράτησαν νωρίτερα στην Ασία. Η προσοχή όλων είναι στραμμένη στο Eurogroup, μετά τη χθεσινή συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ, αλλά και τις σημερινές δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος διαπιστώνει "μεγάλη αποφασιστικότητα" από την Αθήνα για επίτευξη συμφωνίας. 

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,67% στις 11.802 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,59% στις 5209 μονάδες. 

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 1.17% στις 11.559 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κέρδη 1.09% στις 6049 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 1.31% στις 23.502 μονάδες. 

Σταθεροποιητικά κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Μίνι ράλι καταγράφεται και στις τιμές των βιομηχανικών εμπορευμάτων. Η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος κατέγραφε νωρίτερα άλμα 4%, ενώ η τιμή του πετρελαίου Brent ενισχύεται κατά 3% στα 64,72 δολ. ανά βαρέλι

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v