Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι με ελληνική ώθηση στις ευρωαγορές

Η είδηση ότι η Ελλάδα προετοιμάζει την συγγραφή συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων στέλνει υψηλότερα τις ευρωπαϊκές μετοχές. Κέρδη πάνω από 1% για όλους τους βασικούς δείκτες. Ανοδος 2% για την μετοχή της Aer Lingus. Θετικό γύρισμα για το ευρώ.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές διευρύνουν τα κέρδη μετά τα δημοσιεύματα πως η Ελλάδα έχει ξεκινήσει την συγγραφή μιας συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων με τους δανειστές.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 1,09% στις 408 μονάδες. Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου καταγράφει άνοδο 1,08% στις 7.024 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κινείται κατά 1,07% υψηλότερα στις 11.750 μονάδες, ενώ άνοδο 1,43% πραγματοποιεί ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.156 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 1,42% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 11.406 μονάδες και κατά 1,8% ο ιταλικός FTMIB στις 23.750 μονάδες.

Σε θετικό έδαφος έναντι του δολαρίου γύρισε το ευρώ μετά την είδηση, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,09 από 1,08 προηγουμένως. 

Κέρδη 2% καταγράφει η μετοχή της Aer Lingus μετά την συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση της Ιρλανδίας για πώληση του ποσοστού 25% που κατέχει στη αεροπορική, στην ιδιοκτήτρια εταιρεία της British Airways, IAG.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές της Imperial Tobacco και Shire, μετά την αναβάθμισή τους από την Deutsche Bank, ενώ υψηλότερα κατά 1,1% κινείται η μετοχή της LVMH, μετά τα δημοσιεύματα που την φέρουν να βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της εφημερίδας Le Parisien.

Εν τω μεταξύ, στη Βρετανία, η Βασίλισσα Ελισάβετ πρόκειται να ανοίξει της εργασίες του κοινοβουλίου σήμερα ανακοινώνοντας τα σχέδια της κυβέρνησης για δημοψήφισμα για το θέμα της συμμετοχής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σημειώνεται ότι σήμερα ξεκινά και η σύνοδος των G7 στη Δρέσδη, όπου θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν την οικονομική ανάπτυξη, την φοροδιαφυγή, αλλά και την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v