Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Διατηρείται η ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς συνεχίζεται η ανακοίνωση ικανοποιητικών εταιρικών αποτελεσμάτων. Στα 1,0953 δολάρια ενισχύεται το ευρώ.

Μικρή άνοδος, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς συνεχίζεται η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων που ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η Hochtief ξεπέρασε τις προβλέψεις για νέες παραγγελίες, πωλήσεις και προ φόρων κέρδη το β' τρίμηνο, ενώ η BNP Paribas είδε τα έσοδά της να αυξάνονται κατά σχεδόν 16% το β' τρίμηνο. Παράλληλα, η δεύτερη μεγαλύτερη ισπανική τράπεζα, BBVA, ανακοίνωσε υπερδιπλασιαμό των καθαρών κερδών του α' εξαμήνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, σχεδόν οι μισές από τις εταιρείες του Stoxx 600 έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής στοιχεία, από τα οποία το 53% είτε ευθυγραμμίστηκε ή ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Κατά μέσο όρο, το 48% των εταιρειών ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη ανά μετοχή. Παράλληλα, τα κέρδη του β' τριμήνου αναμένεται να είναι αυξημένα κατά 5,7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,2% στις 396 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,2% στις 6.685 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,3% στις 5.062 μονάδες και ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κατά 0,1% στις 11.268 μονάδες.

Μικρή άνοδος για το ευρώ, στα 1,0953 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v