Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον ρυθμό των αποτελεσμάτων οι ευρωαγορές

Τα καλά εταιρικά αποτελέσματα και τα θετικά μηνύματα από την Fed δίνουν ώθηση στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Νέα υποχώρηση για το ευρώ, στα 1,0958 δολάρια. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall Street.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, μετά τη σειρά θετικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν ευρωπαϊκές εταιρείες, τα οποία έρχονται να προστεθούν στο θετικό κλίμα που δημιούργησε η ανακοίνωση της Fed χθες, η οποία "έδειξε" βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας χωρίς να σηματοδοτεί ξεκάθαρα το πότε θα αυξήσει τα επιτόκια. 

Ωστόσο οι ανησυχίες για τις προοπτικές ανάπτυξης της Κίνας διατηρούν σε συγκρατημένο επίπεδο την χρηματιστηριακή άνοδο. 

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,51% υψηλότερα στις 396 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,84% στις 6.688 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,7% στις 5.052 μονάδες, ενώ κέρδη 0,6% καταγράφει ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.276 μονάδες.

Κατά 0,86% ενισχύεται ο πορτογαλικός δείκτης PSI στις 5.748 μονάδες και κατά 0,55% ο ιταλικός δείκτης FTMIB στις 23.375 μονάδες, ενώ αντιθέτως κατά 0,6% υποχωρεί ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 11.215 μονάδες.

Νωρίτερα, η Deutsche Bank ανακοίνωσε υπερτριπλασιασμό των κερδών τριμήνου, η Siemens ανακοίνωσε πως αναμένει ισχυρό δ' τρίμηνο, η Swiss Re ανακοίνωσε αύξηση των καθαρών κερδών της κατά 2% το β' τρίμηνο (αν και τα κέρδη της ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών), ενώ η Santander, η μεγαλύτερη τράπεζα της ευρωζώνης, εμφάνισε αύξηση κερδών κατά 18% και η Nokia ανακοίνωσε αύξηση-έκπληξη στα κέρδη του β' τριμήνου.

Στα 1,0958 δολάρια υποχωρεί το ευρώ.

Σταθεροποιητικό άνοιγμα της Wall Street δείχνουν τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v