Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στην Ελλάδα

Ήπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα να αντισταθμίζουν τη "βουτιά" του ελληνικού χρηματιστηρίου και τις πιέσεις που δημιουργούνται από την πτωτική πορεία των ασιατικών αγορών. Στα 1,0958 δολάρια το ευρώ. Ήπιες μεταβολές στα futures της Wall

Με τάσεις σταθεροποίησης ξεκινά η εβδομάδα στις κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, με τα ισχυρά αποτελέσματα των HSBC και Commerzbank να αντισταθμίζουν τις επιπτώσεις από τα αδύναμα στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση, αλλά και του κραχ στο ελληνικό χρηματιστήριο, που άνοιξε για πρώτη φορά μετά από πέντε εβδομάδας και ενώ συνεχίζουν να ισχύουν τα capital controls.

Η μετοχή της HSBC ενισχύεται κατά 1,2%, μετά την ανακοίνωση υψηλότερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων για το α' εξάμηνο, και την πώληση της βραζιλιάνικης μονάδας της προς 5,2 δισ. δολάρια. Υψηλότερα κινείται και η μετοχή της Commerbank μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. 

Ωστόσο, οι μετοχές του κλάδου των μεταλλευμάτων κινούνται χαμηλότερα, καθώς δέχονται πιέσεις από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στοιχεία για τη δραστηριότητα στα κινεζικά εργοστάσια, τα οποία ήταν χειρότερα του αναμενόμενου. 

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,66% στις 399 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί οριακά στις 6.695 μονάδες, ενώ κέρδη 0,54% καταγράφει ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.111 μονάδες και 0,69% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.386 μονάδες. 

Υψηλότερα κατά 0,57% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 11.244 μονάδες και 0,4% ο ιταλικός FTMIB στις 23.633 μονάδες, ενώ κατά 0,71% ενισχύεται ο πορτογαλικός δείκτης PSI στις 5.756 μονάδες. 

Εν τω μεταξύ, ήπιες κινήσεις δείχνουν τα futures της Wall Street.

Στα 1,0958 δολάρια υποχωρεί το ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v