Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aρνητικό γύρισμα στις ευρωαγορές

Διαγράφουν τα κέρδη οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά την δημοσίευση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Άλμα για το ευρώ έναντι το δολαρίου. Στο κόκκινο οι βασικοί δείκτες.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα στοιχεία που έδειξαν σημαντική επιβράδυνση στην δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ. 

Οι ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση της Κίνας και η αβεβαιότητα ως προς τον χρόνο τερματισμού της νομισματικής χαλάρωσης των ΗΠΑ λειτούργησαν ως "βαρίδι" για τις ευρωπαϊκές μετοχές το προηγούμενο τρίμηνο, με αποτέλεσμα οι δείκτες να υποχωρούν κοντά στο χαμηλότερο επίπεδό τους για το 2015. Ωστόσο, ορισμένοι επενδυτές θεωρούν πως η αγορά ίσως ετοιμάζεται για ανάκαμψη αυτό το τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού στην ευρωζώνη, οι οποίες μειώθηκαν κατά 2,6% τον Αύγουστο σε ετήσια βάση. Χθες ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, σε ομιλία του σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη έκανε λόγο για επιστροφή της ανάπτυξης στην ευρωζώνη, τονίζοντας πως η πρόοδος που επιτεύχθηκε τα τελευταία τρία χρόνια για τη σταθεροποίηση και ενίσχυση της ευρωζώνης είναι πραγματική.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,64% στις 344 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,14% στις 6.044 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,71% στις 4.395 μονάδες και κατά 0,77% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.451 μονάδες.

Πτώση 1,22% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 9.451 μονάδες και 0,19% για τον ιταλικό FTMIB στις 21.102 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v