Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι 3,2% στη Γαλλία μετά τον PMI

Ενεργειακός και μεταλλευτικός κλάδος δίνουν ώθηση στις ευρωαγορές, ενώ ράλι κάνει η αγορά της Γαλλίας μετά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενόμενου στοιχείων για τη μεταποιητική δραστηριότητα της χώρας. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Διευρύνονται τα κέρδη στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την άνοδο των τιμών του πετρελαίου να δίνει ώθηση στις μετοχές του ενεργειακού κλάδου, ενώ υψηλότερα κινούνται και οι μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου, μετά την εκτίναξη της μετοχής της Glencore έως και 20% στο Λονδίνο.

Νωρίτερα, η μετοχή της Glencore κατέγραψε κέρδη έως και 72% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, λόγω πληροφοριών ότι η εταιρεία είναι πρόθυμη να ακούσει προτάσεις για εξαγορά ολόκληρης της εταιρείας και όχι μόνο των δραστηριοτήτων της στον αγροτικό κλάδο. Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία σημειώνει την άνοδο της τιμής των μετοχών, λέγοντας όμως πως δεν έχει κάποια αιτιολογία για τις μεταβολές.

Ισχυρά κέρδη εμφανίζει η γαλλική αγορά, μετά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενόμενου τελικών στοιχείων για τον κλάδο μεταποίησης της χώρας.

Στο επίκεντρο βρίσκεται σήμερα και η Πορτογαλία, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, που ναι μεν διατήρησε στην εξουσία την κεντροδεξιά κυβέρνηση, ωστόσο η αποτυχία εξασφάλισης αυτοδυναμίας εγείρει ερωτήματα ως προς την πολιτική σταθερότητα της χώρας.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 2,34% στις 356 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 2% στις 6.256 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 3,23% στις 4.603 μονάδες, ενώ κέρδη 2,15% καταγράφει ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.759 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 2,45% ο δείκτης PSI της Πορτογαλίας στις 5.344 μονάδες, κατά 3,17% ο ισπανικός IBEX στις 9.903 μονάδες και κατά 2,39% ο ιταλικός FTMIB στις 21.906 μονάδες.

Οι μετοχές των Total, BP και Shell ενισχύονται έως και 4,54%, ενώ η Glencore καταγράφει αυτή την ώρα κέρδη 10,4% και οι μεταλλευτικές Rio Tinto και Anglo American έως και 3%.

Εν τω μεταξύ, ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street προοιωνίζονται τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.
Στο 1,1230 δολάρια διαμορφώνεται το ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v