Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Τα αρνητικά στοιχεία για τις εξαγωγές της Γερμανίας (που έρχονται μετά απο απογοητευτικά στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες και τη βιομηχανική παραγωγή στη χώρα) συγκρατούν την όποια προσπάθεια ανόδου στις ευρωαγορές. Αμετάβλητα τα επιτόκια της BoE.

Μεταξύ πράσινου και κόκκινου κυλούν οι συνεδριάσεις στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το κλίμα να παραμένει επιβαρυμένο μετά την ανακοίνωση νέων αρνητικών οικονομικών στοιχείων από τη Γερμανία και τους επενδυτές θα αναμένουν τα νεότερα από την Τράπεζα της Αγγλίας και την Fed.

Οι εξαγωγές της Γερμανίας διαμορφώθηκαν σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο από το αναμενόμενο, ενώ το υπουργείο Οικονομικών της χώρας είχε ήδη ανακοινώσει τις προηγούμενες ημέρες απογοητευτικά στοιχεία και για τη βιομηχανική παραγωγή και τις βιομηχανικές παραγγελίες.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα της Αγγλίας  αποφάσισε να διατηρήσει -όπως αναμένονταν- αμετάβλητα τα επιτόκιά της, ενώ αναμένεται η δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης που πραγματοποίησε τον Σεπτέμβριο η ΕΚΤ, τα οποία ίσως περιλαμβάνουν στοιχεία για τον σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσής της. Αργότερα θα δημοσιοποιηθούν και τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,26% στις 360 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κινείται 0,09% υψηλότερα στις 6.342 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού υποχωρεί κατά 0,18% στις 4.659 μονάδες και κατά 0,02% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.968 μονάδες.

Απώλειες 0,49% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 10.120 μονάδες, οριακά υψηλότερα ο πορτογαλικός PSI στις 5.498 μονάδες, ενώ κέρδη 0,41% σημειώνει ο ιταλικός FTMIB στις 22.096 μονάδες.

Η μετοχή της Deutsche Bank, που νωρίτερα υποχωρούσε κατά περίπου 2% μετά τη χθεσινή προειδοποίηση για ζημιές, εξαλείφει τις απώλειές της και καταγράφει αυτήν την ώρα οριακά κέρδη, ενώ λίγο υψηλότερα κινούνται οι μετοχές της Volkswagen και της Fiat Chrysler. Αντιθέτως, πτωτικά κινούνται οι μετοχές των InBev και SABMiller, μετά την απόρριψη από την δεύτερη της προσφοράς εξαγοράς από την InBev.

Εν τω μεταξύ, σε ήπια πτωτικό ξεκίνημα παραπέμπουν τα futures της Wall Street, με τα futures του S&P 500, του Dow Jones και του Nasdaq να υποχωρούν όλα κατά 0,4%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v