Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές, με τους επενδυτές να αναμένουν τις ομιλίες αξιωματούχων της ΕΚΤ και της Fed για στοιχεία ως προς τη νομισματική πολιτική των δυο Κεντρικών Τραπεζών. Στα "σκαριά" η δημιουργία της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, μετά τη συμφωνία συγχώνευσης των DZ Bank-WGZ Bank.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών επικεντρωμένη στις ομιλίες διαφόρων ευρωπαίων και αμερικανών κεντρικών τραπεζιτών.

Αρκετοί αξιωματούχοι της ΕΚΤ, περιλαμβανομένου του προέδρου της, Μάριο Ντράγκι, πραγματοποιούν σήμερα ομιλίες, όπως επίσης και αξιωματούχοι της Federal Reserve.

Όπως σημειώνουν αναλυτές στο Reuters, οι traders θα ψάχνουν για ενδείξεις ως προς το πόσο μεγάλα μπορεί να είναι τα όποια μελλοντικά σχέδια ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ, αλλά και πόσο προσεκτικά και αργά θα προχωρήσει η Fed στην σύσφιξη της δικής της νομισματικής πολιτικής.

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το σκάνδαλο της Volkswagen, η Air France γνωστοποίησε πως βλέπει μείωση στην επιβατική της κίνηση μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, ενώ δυο γερμανικές τράπεζες, οι DZ Bank και WGZ Bank ανακοίνωσαν ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για συγχώνευση τον επόμενο Αύγουστο, που θα οδηγήσει στη δημιουργία της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,5% στις 382 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,4% στις 6.354 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,3% στις 4.928 μονάδες και κατά 0,3% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.112 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v